CV-KETELS

DE BESTE CV-KETEL VOOR UW HUIS

CV-ketels die zorgen voor een verwarmd huis zijn tegenwoordig vanzelfsprekend. We kunnen ons niet meer voorstellen om te leven in een koud huis. Maar voor deze luxe is een goed werkende cv dus cruciaal.

Welke CV-Ketel het best bij uw in huis past, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de mate waarin het huis geïsoleerd is, de grootte van uw woning, het type woning en de gezinssamenstelling. Deze factoren hebben allemaal invloed op het benodigde vermogen en de CW-waarde van uw CV-ketel.

Bent u van plan om een verwarmingsketel te huren of te kopen en u heeft geen idee welk type ketel u nodig heeft? Geen zorgen, wij vertellen er u hieronder meer over. 

Hoeveel Kw voor een CV-ketel?

Het vermogen van een CV-ketel wordt uitgedrukt in kW. Onderstaande richtlijnen kunnen aangehouden worden:

Vaak wordt er 0,1 kW per vierkante meter vloeroppervlak aangehouden om de benodigde capaciteit te berekenen. De keuze voor een hoger vermogen wordt genomen om genoeg vermogen te hebben om veel warm water per minuut te kunnen krijgen uit je ketel. 

Welke CW-Waarde heeft u nodig?

CW 3

CW 4

CW 5

CW 6

meest gekozen

Een hoge CW-waarde heeft als voordeel dat er veel warm water per minuut geleverd kan worden. Echter is dit niet altijd de meest voordelige keuze. Let erop dat ketels met een hogere CW-waarde vaak duurder zijn, en een hoger vermogen nodig hebben. Onze experts helpen graag bij het maken van de juiste keuze. Twijfel niet om contact met ons op te nemen bij vragen.

Welk type cv-ketel voor uw huis?

Het vermogen en de CW-waarde zijn belangrijke factoren die meespelen in het vinden van de juiste cv-ketel. Wanneer deze bepaald zijn, is er nog de keuze tussen verschillende soorten cv-ketels. Tegenwoordig worden er met name combiketels gebruikt, wat wil zeggen dat de woning voorzien wordt van verwarmde ruimtes én warm water. Binnen de combiketels zit er verschil in rendement. Zo zijn er HR ketels, HRe ketels, hybride ketels en elektrische ketels. 

HR-KETELS

Een HR-ketel, wat staat voor hoogrendementsketel, is efficiënter en verbruikt minder gas dan een reguliere cv-ketel. Doordat er warmte hergebruikt wordt verbruikt een hr-ketel ongeveer 25% minder.

HRE-KETELS

Een HRe ketel, wat staat voor Hoog Rendement Elektriciteit, wekt naast warmte ook stroom op. De aanschafprijs ligt een stuk hoger. Deze ketels zijn eigenlijk alleen voordelig voor grote panden.

HYBRIDE KETELS

Een Hybride Ketel is een gasketel die te combineren is met duurzame warmte-systemen zoals een zonneboiler of warmtepomp. Een hybride ketel is een ideale tussenstap naar volledig duurzame energie.

ELEKTRISCHE KETELS

Een elektrische cv-ketel werkt niet op aardgas, maar op elektriciteit. Wanneer u zonnepanelen heeft is dit een interessante optie. Bovendien is dit een erg duurzame keuze.

WAT KOST EEN CV-KETEL?

U bent van plan een nieuwe cv-ketel te installeren. Maar welke cv-ketel kiest u dan? En aan welke kosten moet u dan denken? Gemiddeld kost de koop van een cv-ketel tussen de 900 en 1500 euro. Dit is afhankelijk van de cw-waarde en het vermogen van een ketel.

KOSTEN CV-KETEL INCLUSIEF INSTALLEREN

De kosten voor een CV-Ketel inclusief installatie bedragen gemiddeld tussen de 1500 en 2500 euro. Afhankelijk van het type ketel, de kosten voor de installatie en eventueel bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het verleggen of verlengen van leidingen.

Bent u geïnteresseerd in de kosten voor het kopen van een ketel inclusief installatie? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan.

CV-KETEL KOPEN OF HUREN?

Weet u nog niet zeker of u een CV-ketel wil kopen of huren? Bekijk hier overzichtelijk de verschillen tussen de twee opties.

CV KETEL KOPEN

CV KETEL HUREN

Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Voor vragen, advies of een vrijblijvende offerte, stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. (binnen 1 werkdag)

Velden met een * zijn verplichte velden

Wij zijn actief in de volgende regio's:

‘s-Hertogenbosch – Oss – Uden – Heesch – Nistelrode – Schijndel – Dongen – Zaltbommel – Hedel – Vught Sint-Michielsgestel – Drunen – Vlijmen – Waalwijk – Kaatsheuvel – Veghel – Tilburg – Oosterhout  – Hilvarenbeek – Best – Son Sint-Oedenrode – Boxtel – Oisterwijk – Rosmalen

Wij verkopen cv ketels van o.a.

daalderop cv ketel
ferroli cv ketel
awb cv ketel
Atag CV-ketel
Call Now ButtonBel ons