ELEKTRISCHE WARMTEPOMP

Wat is een elektrische warmtepomp en hoe werkt het?

Een elektrische warmtepomp is een duurzaam verwarmingssysteem wat de warmte uit het grondwater of buitenlucht haalt. Het systeem heeft enkel elektriciteit nodig om deze warmte uit de bron te kunnen onttrekken. Deze elektriciteit kun je weer winnen dankzij zonnepanelen. Op deze manier kun je de warmtevoorziening van je woning volledig duurzaam en gasloos maken. 

voldoet jouw woning aan deze voorwaarden?

Je woning dient zeer goed geïsoleerd te zijn. Dat wil zeggen: HR++ glas, spouwmuurisolatie, goed geïsoleerde vloer en dak.

Omdat warmtepompen niet genoeg energie uit de lucht of grondwater kunnen genereren om de complete woning te verwarmen, wordt de verwarming vaak extra verwarmd door middel van elektriciteit. Warmtepompen werken daar het beste in combinatie met LTV systemen zoals vloer- en wandverwarming en LTV radiatoren. 

Heb je een vrijstaand huis, 2-onder-1 kap, of een rijtjeshuis met energielabel B of hoger, dan is je woning vrijwel altijd geschikt voor een warmtepompsysteem mits er genoeg ruimte voor is. Omdat een warmtepomp uit een binnen- en buitenunit bestaat, deze meer ruimte in beslag neemt dan een normale CV-ketel. 

Kan samenwerken met zonnepanelen

hoger energielabel en dus waarde van uw woning

Goede oplossing voor gasloos huishouden

Kosten en subsidies WARMTEPOMP

Kosten elektrische warmtepomp

Een volledig elektrisch warmtepompsysteem brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Vooral als je woning nog niet voldoet aan bijvoorbeeld de eisen voor isolatie of de LTV. Neem daarvoor contact op met expert. Deze houdt rekening met al deze aspecten en kan je uiteindelijk het beste adviseren over de kosten van een elektrische warmtepomp.

Subsidies elektrische warmtepomp

Is je woning wel geschikt voor een duurzaam warmtepomp systeem, dan zijn er gelukkig subsidies vanuit de overheid beschikbaar om de kosten te drukken. Ook hiervoor kan je je laten adviseren door een expert. Deze maakt dan een berekening of de aanschaf van een warmtepomp rendabel is op de lange termijn.

VOORDELEN ELEKTRISCHE WARMTEPOMP

Neem contact op

Heb je een vraag over de aanschaf, installatie of onderhoud van een elektrische warmtepomp? Of wil je graag meer informatie over onze tarieven en werkwijze of online een afspraak maken? 

Kies dan een van de 4 contactmogelijkheden hieronder. Onze medewerkers helpen je graag verder. 

Online planner

Plan online een afspraak voor bijvoorbeeld je jaarlijkse ketelcheck of advies voor het huren of kopen van een ketel.

Contactformulier

Voor vragen, vrijblijvend advies of offerteaanvragen, stuur een bericht via ons contactformulier. Je ontvangt binnen 1 werkdag reactie.

073 656 1971

Bel als je een storing hebt of liever direct wilt spreken met één van onze medewerkers. Storingen voor 19u doorgegeven, dezelfde dag nog geholpen.

info@gasservice-brabant.nl

Je kan ons ook mailen. Wij proberen je mail uiteraard zo snel mogelijk te beantwoorden. Doorgaans binnen 1 werkdag.

Call Now ButtonBel ons