Investeren in de toekomst

Investeren in de toekomst

Investeren in de toekomst

Daikin Intergas

Hybride warmtepomp, de natuurlijke combinatie

Seizoensrendement en slim energieverbruik

De EU wil dat mensen zich bewust worden van hoeveel een systeem verbruikt en de verkoop van inefficiënte producten verbieden. Systemen met een hoog seizoensrendement zijn geschikt voor de gestandaardiseerde omstandigheden die u gedurende het verwarmings- en koelseizoen kunt verwachten.

Sinds september 2015 worden verwarmingssystemen zoals warmtepompen, verbrandingsapparaten, warmtapwatertanks of combinaties daarvan, voorzien van een energielabel om u te helpen in uw keus van efficiënte systemen.

Wat houdt de hr-technologie in?

De hr-technologie zorgt voor omzetting van de gebruikte brandstof naar bruikbare warmte, nagenoeg zonder warmteverlies. Dit is goed voor het milieu én voor uw portemonnee, want een lager energieverbruik betekent lagere verwarmingskosten, minder gebruik van energiebronnen en een lagere CO2-uitstoot. Tijdens dit proces worden de afvoergassen afgekoeld tot de hierin opgenomen stoom condenseert. De energie die op deze manier vrijkomt, wordt gebruikt als verwarmingsbron.

Een cv-ketel vervangen door een Daikin Intergas Hybride warmtepomp betekent besparen op bedrijfskosten, zowel bij ruimteverwarming als voor de levering van warm tapwater.

Energieprijzen & rendement

Afhankelijk van de buitentemperatuur, de energieprijzen en de interne warmtelast, zal de Daikin Altherma Hybride warmtepomp slim kiezen tussen warmtepomp en/of cv-ketel, mogelijk in gecombineerd bedrijf, waarbij altijd de meest economische bedrijfmodus wordt gekozen.

Hoewel het wenselijk is voor de woonkamer, is het niet direct noodzakelijk om de bestaande radiatoren (tot 80°C) en de leidingen te vervangen. Voor slaapkamers hoeven de radiatoren nooit vervangen te worden. De Daikin Intergas Hybride warmtepomp kan direct op het bestaande verwarmingssysteem worden aangesloten, zodat de kosten en onderbreking tijdens de montage worden beperkt. Dankzij de compacte afmetingen neemt het nieuwe systeem evenveel plaats in als het bestaande systeem, waardoor er geen ruimteverlies is en verbouwingen niet noodzakelijk zijn.

Techneco ELGA

Innovatieve hybride warmtepomp,

de kracht van de combinatie

Techneco ontwikkelde een oplossing die even simpel als doeltreffend is: de Elga hybride warmtepomp, een slimme modulerende warmtepomp die samenwerkt met een (bestaande) gasketel of stadsverwarming. Bovendien kan de Elga naast verwarmen in de winter, de woning in de zomer koelen. De Elga zorgt met haar aantrekkelijke terugverdientijd voor een opmars van de energiezuinige woning!

Praktische combinatie

De Elga (ELektrische warmtepomp voor de GAsketel) is een lucht/water warmtepomp met een binnen- en buitenunit. De kleine binnenunit wordt geplaatst naast een gasketel of bij de aansluiting van de stadsverwarming. De hoogrendement buitenunit wordt geplaatst op maximaal 20 meter van de binnenunit. Een grondgekoppelde bron is niet nodig!

De warmtepomp kan zowel in een nieuwbouw als in een bestaande woning geplaatst worden. De Elga is te combineren met alle modulerende en aan/uit gestuurde gasketels van o.a. Intergas, Remeha, Vaillant, AWB, ATAG, Ferrolli, Itho/Daalderop, Nefit en Bosch, maar kan ook geplaatst worden in woningen aangesloten op stadsverwarming.

Slimme thermostaat

De Elga warmtepomp werkt samen met diverse thermostaten. De standaard meegeleverde Honeywell Chronotherm Touch Modulation is een volledig programmeerbare klokthermostaat. Deze is eenvoudig in te stellen en te bedienen.

Eenvoudige installatie

De Elga kan in één dag geïnstalleerd worden en is geschikt voor vrijwel elke woning. Een groot voordeel is dat bouwkundige aanpassingen tot een minimum beperkt worden. Eén doorvoer in de muur voor de twee koudemiddelleidingen en voedingskabel volstaat. Op onze website www.techneco.nl kunt u zien hoe de Elga geïnstalleerd wordt.

Kostenbesparing

De Elga levert een besparing van 20 tot 30% op de totale verwarmingskosten. Wilt u weten wat de besparing is in uw situatie? Ga dan naar www.besparen-warmtepompen.nl en vul uw besparingsberekening in! U kunt hier tevens direct een offerte aanvragen van een installateur bij u in de buurt.

Werking

De Elga gebruikt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning. De buitenunit onttrekt de warmte uit de lucht. De warmtepomp voegt deze energie toe aan het water van het centraal verwarmingssysteem. Het water kan tot maximaal 50 graden celsius worden verwarmd. De Elga levert in een Nederlands klimaat 50% tot 90% gasbesparing op de verwarming.

Verlaag uw gasverbruik én uw energierekening met een NIBE hybride warmtepomp

U wilt uw woning duurzaam verwarmen tegen zo laag mogelijke energielasten. Dat kan door uw gasverbruik drastisch te verlagen. Aardgas wordt immers steeds duurder. Is de overstap naar een volledig gasloze installatie voor u echter op dit moment nog niet mogelijk? Dán is de NIBE hybride warmtepomp een ideale oplossing. Deze kan namelijk uitstekend met een bestaande cv-ketel worden gecombineerd.

De NIBE hybride warmtepomp is een compacte, efficiënte modulerende monoblock lucht/water warmtepomp die perfect samenwerkt met uw cv-ketel, ongeacht fabricaat en type. De cv-ketel blijft in deze combinatie de bereiding van warmtapwater verzorgen, terwijl de warmtepomp een aanzienlijk deel – afhankelijk van de benodigde hoeveelheid warmte zelfs tot 100% – van de cv-verwarming voor zijn rekening neemt. Daarnaast kan de NIBE hybride warmtepomp actief koelen, zodat u het hele jaar door van een optimaal binnenklimaat geniet.

De NIBE hybride warmtepomp is een modulerende monoblock lucht/ water warmtepomp die direct warm cv-water produceert. De warmtepomp kan hierdoor via een cv-leiding rechtstreeks op de cv-installatie worden aangesloten. Alle koudemiddelzijdige componenten zijn namelijk in de buitenunit ondergebracht. Dit heeft als voordeel dat bij de installatie van de warmtepomp niet met koudemiddelen hoeft te worden gewerkt.

Dit efficiënte warmtepompproces werkt zelfs nog bij een buitentemperatuur van liefst -20oC. En dat is meer dan voldoende, aangezien in ons land de gemiddelde temperatuur tijdens het stookseizoen circa 7oC bedraagt.

Via de handige communicatiemodule NIBE Uplink™ kunt u de NIBE hybride warmtepomp via uw smartphone, tablet of pc snel en effectief online beheren en monitoren.

Door het warmtepompprincipe ’s zomers om te keren, kan de NIBE hybride warmtepomp via het afgiftesysteem – bijvoorbeeld vloerverwarming – warmte aan uw woning onttrekken en afgegeven aan de buitenlucht. Op deze manier wordt uw woning in de zomer aangenaam gekoeld.

Duurzaam besparen

Met een Nefit warmtepomp kiest u voor een duurzame oplossing. Deze technologie onttrekt warmte aan natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht,of maakt gebruik van restwarmte, bijvoorbeeld uit ventilatielucht. Zo bespaart u tot wel 40% op fossiele energie. Een Nefit EnviLine warmtepomp zorgt voor verwarming, warm water en voor koeling met energie uit de buitenlucht. Volledig elektrisch, een grondbron is niet nodig en zelfs een gasaansluiting is overbodig. Combinatie met een HR-ketel is ook mogelijk. Hierdoor ontstaat een intelligent hybride systeem. Bovendien kunnen Nefit warmtepompen perfect worden gecombineerd met Nefit Zonne-energie. De door Nefit zonnepanelen geleverde groene zonnestroom wordt dan optimaal ingezet om de warmtepomp te laten draaien. En met de Nefit SolarLine zonneboiler wordt een groot deel van de warmwatervoorziening afgedekt.

Belangrijk voordeel voor zowel de gebruiker, als de installateur: één aanspreekpunt voor alle systeemcomponenten, de ervaren Nefit Service-organisatie.

 • Duurzaam: schone energie uit buitenlucht of ventilatielucht
 • Geen grondbron of dure voorzieningen nodig
 • Perfect te combineren met Nefit Zonne-energie
 • Comfortabel en onderhoudsarm

Voordelen warmtepomp

 • Relatief lage investering met hoge besparing
 • Tot wel 40% verlaging energiekosten
 • Verbetering energielabel woning
 • Duurzame, milieubewuste energieoplossing
 • Verhoging woningwaarde
 • Kracht van de combinatie: hoog rendement
 • Geschikt voor elke woning en cv-ketel
 • Centrale aansturing met cv-ketel
 • In de zomer als airconditioning te gebruiken
 • Eenvoudig te installeren

INVESTEREN IN EEN DUURZAME OMGEVING…

Meer weten?. Bel of mail Gasservice-Brabant

Call Now ButtonBel ons nu!