Investeren in de toekomst

Investeren in de toekomst

Investeren in de toekomst

Welkom in de nieuwe energiewereld

 

Een nieuwe, duurzame energiewereld met alternatieve oplossingen gericht op de toekomst. Gasservice Brabant brengt de kennis en kunde samen om innovatieve technologieën aan elkaar te koppelen en zo energiezuinig en milieubewust mogelijk te handelen. Investeren in de toekomst is investeren in duurzame energiebronnen. Vooralsnog met de vertrouwde cv-ketel die de warmtepomp als sluitpost ondersteunt. Een cv-installatie die slechts bij een buitentemperatuur van minder dan vijf graden Celsius nog in actie hoeft te komen. De zonnepanelen wekken groene stroom op met een meterkast die registreert hoeveel energie er wordt opgewekt en dat vervolgens terug levert aan het elektriciteitsnet.

Wanneer uw installatie per saldo meer stroom levert dan u gebruikt, volgt restitutie van het overschot. De zonneboiler verwarmt daarbij het benodigde tapwater. Doelstellingen: vooroplopen met nieuwe energiebronnen, besparen op termijn en bijdragen aan het milieu. Welkom in de nieuwe energiewereld waar duurzaamheid zich op termijn uitbetaalt.

Neem voor meer informatie contact op met ons.

Vooroplopen met de nieuwe energievormen

We staan aan de vooravond van de transitie van fossiele naar duurzame energiebronnen. Sterker nog, de verandering is gaande. Een prachtig voorbeeld van ‘vooroplopers’ die investeren in nieuwe energievormen treft u in dit filmpje. Milieubewust denken én doen met duurzaamheid als uitgangspunt. Gasservice Brabant loopt als leverancier en installateur van alle benodigde apparatuur daarbij graag – samen met u –  voorop.

Wij zijn uw vertrouwde partner op het gebied van warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers met gedegen advies gericht op de nieuwe energievormen die resulteren in groene stroom en kostenbesparing op termijn. Gasservice Brabant zorgt ervoor dat uw installatieonderdelen naadloos op elkaar zijn afgestemd om zo energieneutraal en duurzaam mogelijk met energie en water om te gaan. Fijn als je klanten kunt bieden waar ze tevreden over zijn.

Neem voor meer informatie contact op met ons.

Warmtepompen

Een warmtepomp is een energiezuinig apparaat dat warmte onttrekt aan de buitenlucht, de aardbodem of de ventilatielucht. Deze warmte wordt omgezet in bruikbare energie voor het verwarmen van woningen en bedrijfsruimten en het leveren van warm water voor badkamer en douche. Een (hybride) warmtepomp is een uitstekend alternatief voor conventionele installaties. Je betaalt alleen voor de elektrische hulpenergie voor de compressor van de warmtepomp. Dit resulteert in een zeer hoog rendement.

De technologische vooruitgang op het gebied van warmte-energiebronnen – warmtepompen, zonnecellen en zonneboilers – neemt de komende jaren een enorme vlucht. Gasservice Brabant is de specialist die zich richt op de integratie van de (hybride) warmtepomp daar waar de cv-ketel meer een meer gaat verdwijnen. Wij richten ons ook op andere vormen van duurzame verwarming zoals zonnepanelen en bijbehorende zonneboilers.

Neem voor meer informatie contact op met ons.

Voordelen warmtepomp

  • Relatief lage investering met hoge besparing
  • Tot wel 40% verlaging energiekosten
  • Verbetering energielabel woning
  • Duurzame, milieubewuste energieoplossing
  • Verhoging woningwaarde
  • Kracht van de combinatie: hoog rendement
  • Geschikt voor elke woning en cv-ketel
  • Centrale aansturing met cv-ketel
  • In de zomer als airconditioning te gebruiken
  • Eenvoudig te installeren

Werking

Een (hybride) warmtepomp is eenvoudigweg een omgekeerde airconditioning. In plaats van dat de warme lucht van binnen naar buiten wordt verplaatst, kenmerkt een warmtepomp zich door de omgekeerde werking: de buitenunit onttrekt warmte aan de lucht en de warmtepomp voegt deze energie toe aan het water van de cv-installatie.

De (hybride) warmtepomp is momenteel het meest gebruikte alternatief voor de cv-ketel. De aanschaf ervan is nog wel (beduidend) duurder dan een cv-installatie. De warmte wordt elektrisch opgewekt wat resulteert in een CO2-reductie van 50 tot 60 procent. De hybride waterpomp werkt samen met de cv-ketel waarbij de ketel warm water levert bij buitentemperaturen onder de 5 graden Celsius. Voorwaarde is dat de woning goed geïsoleerd is en over de juiste radiatoren beschikt.

Trend

“Een transitie die op termijn meer en meer gaat gebeuren en onvermijdelijk is”, zo schetst Frank Lommers van Gasservice Brabant het toekomstperspectief. “De gasprijs gaat zeker stijgen de komende jaren en dan ga je als consument kijken waar je op kunt besparen. Je krijgt op termijn steeds meer woningen met een warmtepomp waarbij  de cv-ketel het nog overneemt bij lage buitentemperaturen. Over vijf jaar zijn er waarschijnlijk systemen op de markt die beter, efficiënter en goedkoper zijn. Wil je echter vooroplopen dan moet je het nu doen omdat je het principieel belangrijk vindt om nu die stap te maken. Dat levert ook het nodige op. De hybride waterpomp zal op termijn moeten worden vervangen door een oplossing die niet met behulp van fossiele brandstoffen werkt.”

Merken

INVESTEREN IN EEN DUURZAME OMGEVING

Call Now ButtonBel ons nu!